Neonacističke parole u izbegličkom smeštaju

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacističke parole u izbegličkom smeštaju

U izbegličkom smeštaju u austrijskom gradu Hoenems nepoznata lica ispisala su neonacističke parole, prenose danas bečki mediji.

Samo par dana nakon što su izbeglice smeštene u za to namenjeno zdanje u Hoenemsu na fasadi zgrade ispisana je parola "Zaustaviti poplavu azilanata" uz tri kukasta krsta.

Takođe, neonacistički znakovi i ksenofobične parole ispisane su i na fasadama dve druge zgrade, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ulazu u Jevrejski muzej. Gradonačelnik Hoenemsa Rihard Aman, uoči ove neonacističke akcije, dobio je anonimno pismo sa nacističkim parolama i ksenofobičnim sadržajem. Austrijska policija s tim u vezi pokrenula je istragu. Izbeglice su u taj smeštaj, koji je bio meta neonacista, ušle u prošli četvrtak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Austrija, neonacističke parole u izbegličkom centru

Izvor: RTS, 06.Okt.2015

U izbegličkom centru u austrijskom gradu Hoenems nepoznata lica ispisala su neonacističke parole, prenose bečki mediji. . Samo par dana nakon što su izbeglice smeštene u za to namenjeno zdanje u Hoenemsu na fasadi zgrade...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.