Nasip popustio pred erozijom tla

Izvor: BanjalukaLive.com, 19.Apr.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasip popustio pred erozijom tla

Sanacija nasipa uz rijeku Vrbas u naselju Kumsale, koji je popustio prilikom prošlogodišnjih poplava, a nastavio da se urušava tokom protekle godine, počela je u petak. Kako je objasnio portparol Gradske uprave Milenko Šajić, riječ je o unutrašnjoj sanaciji nasipa, koji je u manjoj mjeri oštećen na više mjesta prilikom erozije zemljišta. - Okolna domaćinstva trenutno nisu ugrožena. Nasip je napravljen prije nekoliko godina i u njegovu izgradnju i sanaciju do sada je uloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << oko 1.450.000 maraka - rekao je Šajić za "Glas Srpske". Radove na nasipu izvodu radnici preduzeća "Eko-euro tim" iz Krupe na Vrbasu. Radovi će trajati oko pet dana, ako to vremenske prilike dozvole. - Oštećenja ima na nekih šest lokacija duž nasipa. Planirano je da zasiječemo stepenice, zatim naspemo novu zemlju, valjkom je izravnamo i na kraju zatrpamo - rekli su u ovom preduzeću. Mještanin Risto Čavić, čija je kuća prošle godine bila poplavljena, kaže da svaki dan strahuje da se ne ponovi prošlogodišnji scenario. - Napokon su se sjetili da saniraju ovaj nasip. Zar je trebalo da prođe skoro godina kako bi se nešto uradilo o ovom pitanju. U slučaju novih obilnih kiša ovaj nasip, u kakvom je trenutno stanju, sigurno ne bi izdržao - rekao je Čavić. Dodao je da su još prošle godine potpisali peticiju za sanaciju ovog nasipa. Njegov komšija Milovan Đurić istakao je da su prošle godine, kada je voda izašla preko nasipa, na jednom mjestu gradske vlasti intervenisale tako što je prosječen nasip i dovezeno nekoliko kamiona zemlje. - Poslije toga do petka niko ništa nije radio iako je nasip poprilično bio oštećen. Ne znam ni sam koliko smo dopisa poslali Gradskoj upravi da saniraju ovaj nasip, jer u slučaju jačih kiša, cijelo naselje bi bilo poplavljeno - kazao je Milovan. Česma Sanacija nasipa uz rijeku Vrbanju u naselju Česma završena je krajem prošle godine, a uloženo je oko 48.000 KM. Sanacija je finansirana iz sredstava po projektu hitne pomoći zaštite od poplava, koji je odobrila Evropska investiciona razvojna banka. Izvođač radova bilo je preduzeće "Eko-euro tim". (Glas Srpske)
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Nasip popustio pred erozijom tla

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2015

BANJALUKA - Sanacija nasipa uz rijeku Vrbas u naselju Kumsale, koji je popustio prilikom prošlogodišnjih poplava, a nastavio da se urušava tokom protekle godine, počela je u petak...Kako je objasnio portparol Gradske uprave Milenko Šajić, riječ je o unutrašnjoj sanaciji nasipa, koji je u manjoj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.