Na Detelinari „plivaju” sa svakom kišom

Izvor: 24sata, 23.Sep.2014, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Detelinari „plivaju” sa svakom kišom

Deo Detelinare poplavljen je svaki put kad padne kiša. Zbog vode koja doseže i do pola metra, građani iz stanova ne izlaze bez gumenih čizama, a najgore prolaze žitelji Krfske, Filipa Filipovića i u delu Rumenačke ulice.

GUMENJACI - Ako ne možemo da zaobiđemo poplavu, dete uzmem u naručje, pa u gumenjacima gazim kroz vodu na putu do škole. Tako rade i komšije, drugog izbora nemamo - kaže sugrađanka Olga Maksimović.

Stanislav Palić iz Ulice Filipa Filipovića >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << kaže da je s kišnim danima nemoguće naći parking mesto. Voda prelazi točkove automobila duž cele ove ulice do skretanja za parking u Rumenačkoj.

- Ako ne želimo da kolima prolazimo kroz duboku vodu, onda automobil popnemo na trotoar. Tako kršimo saobraćajna pravila, ali šta da radimo kada voda nikuda ne odlazi - kaže Palić.

Krfska | Foto: N. Mihajlović

Stanovnici Stare detelinare kažu da su im pored ulica, često poplavljeni i podrumi. Nenadu Mijatovu zarđao je sav alat koji je držao u podrumu zgrade u Krfskoj ulici.

Krfska | Foto: N. Mihajlović

- Ima dosta podzemnih voda. One nadođu kada nekoliko dana pada kiša. Tada i meni i komšijama podrumi budu puni vode, koju nam ispumpavaju vatrogasci - kaže Mijatov.

Filipa Filipovića | Foto: N. Mihajlović

Zato, tvrdi on, sve stvari u podrumima drže visoko na policama. Građani smatraju da se poplave stvaraju jer je naselje prenaseljeno. Kažu da su cevi pravljene pre 40 godina, kada je Detelinara imala oko 5.000 stanovnika, a sada ih ima više od 40.000. Tvrde da voda kroz rešetke na odvodima ne otiče zbog zagušenja cevi, ali i smeća kojima su slivnici napunjeni.

Filipa Filipovića | Foto: N. Mihajlović

U Mesnoj zajednici “Radnički” kažu da im se građani sporadično žale zbog poplava na ulicama.

- Sledeće sedmice imamo sednicu Saveta. Poplave na ulicama mogu biti jedna od tema - kaže Milica Rodić, predsednica Saveta ove mesne zajednice.

“Vodovod” će proveriti stanje odvoda

KOLEKTOR - U JKP “Vodovod i kanalizacija” kažu da će njihove ekipe izaći na teren da provere stanje odvoda. “Deo Rumenačke ulice koji se nalazi u blažoj depresiji zna da bude problematičan prilikom snažnih padavina i da se voda zadrži na kolovozu duže od petnaestak minuta. Očekujemo da će taj problem biti rešen puštanjem u rad novog kolektora ove jeseni”, kaže Davor Santrač iz Službe “Spoljni odnosi” “Vodovoda”.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.