NOVA OPASNOST Olujno nevreme može da izazove klizišta i poplave u Nepalu

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA OPASNOST Olujno nevreme može da izazove klizišta i poplave u Nepalu

Olujne kiše s grmljavinom mogle bi da izazovu klizišta i poplave u Nepalu, koji je u subotu pogodio razorni zemljotres odnevši najmanje 2.430 života, saopštilo je danas Ministarstvo za nauku i tehnologiju Indije, pozivajući se na vremensku prognozu.

Kišovito vreme moglo bi da se zadrži u Nepalu sve do 28. aprila, naročito u istočnim oblastima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glavnom gradu Katmanduu, kao i u istočnim i severoistočnim indijskim državama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Nepala saopštilo je ranije danas da je broj žrtava u zemljotresu dostigao 2.430, dok je 5.936 ljudi povredjeno, preneo je Tas s.

S obzirom na to da se potresi u Katmanduu nastavljaju, u gradu nema struje niti mobilnih komunikacija, rekao je portparol policije.

U nepalskoj prestonici Katmanduu život je izgubilo oko 720 osoba.

Među poginulima je i 17 planinara koji su nastradali u lavini podstaknutoj zemljotresom, koja je zatrpala njihov kamp u podnožju Mont Everesta.

Zemljotres koji je u subotu pogodio Nepal, najgori je koji je pogodio tu siromašnu južnoazijsku državu u poslednjih 80 godina.

Uništeni su veliki delovi Katmandua, a potres se značajno osetio i u delovima Indije, Bangladeša, Tibeta i Pakistana.

Prema nekim procenama, broj žrtava mogao bi da dostigne 5.000, navodi Tas s.

Međunarodni ekspertski tim Ujedinjenih nacija (UNDAC), ocenio ja da je zemljotresom, na neki način, pogodjeno najmanje 6,6 miliona stanovnika Nepala.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klizišta i poplave prete Nepalu?

Izvor: B92, 26.Apr.2015

Olujne kiše mogle bi da izazovu klizišta i poplave u Nepalu, navodi Ministarstvo za nauku i tehnologiju Indije, pozivajući se na vremensku prognozu...Podsećamo, Nepal je u subotu pogodio razorni zemljotres odnevši najmanje 2.430 života..Kišovito vreme moglo bi da se zadrži u Nepalu sve do 28....

Nastavak na B92...

Nepalu preti opasnost i od poplava i klizišta

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2015

Olujne kiše s grmljavinom mogle bi da izazovu klizišta i poplave u Nepalu, koji je u subotu pogodio razorni zemljotres odnevši najmanje 2.500 života, saopštilo je danas Ministarstvo za nauku i tehnologiju Indije, pozivajući se na vremensku prognozu...Kišovito vreme moglo bi da se zadrži u Nepalu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.