Moguće je uposliti domaće firme u oblasti energetike

Izvor: Kamatica.com, 21.Apr.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće je uposliti domaće firme u oblasti energetike

Grupacija za energetiku i energetsko rudarstvo, toplifikaciju i gasifikaciju ima za cilj da se domaća industrija uposli jer su domaće firme spsobne da realizuju obimne i složene poslove u ovoj branši, ocenili su danas učesnici sastanka Udruženja industrije Privredne komore Beograda.

Jedan od takvih projekata, koji su u najvećoj meri radile domaće firme, je i revitalizacija Bloka A3 Termoelektrane "Nikola Tesla", rekao je zamenik direktor TENT-a Milan Petković.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << naglasio da je revitalizacija tog bloka rađena prošle godine, posle majskih poplava, pa je zbog problema uzrokovanih poplavama, umesto predviđenih šest trajala sedam meseci.

Na tom složenom i obimnom poslu, bilo je angažovano 99 odsto domaćih izvođača radova, što govori o kapacitetu domaće industrije i privrede, rekao je Petković.

"Siguran sam, posle ovakvih iskustava, da smo kadri da samostalno i svojim snagama realizujemo i izgradnju novog bloka. Samo nam treba dati mogućnost i mislim da bi zajedno sa našom privredom bili u stanju da obavimo taj posao, uspešno i u rokovima koji su primereni takvom obimu posla", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, revitalizacija Bloka A3 obuhvatila je sve delove postrojenja sa ciljem da se dovede u zavidan nivo raspoloživosti, povećane efikasnosti i snage.

On je podsetio da je poplavni talas bio u maju, a da se u remont tog bloka krenulo 1. juna prošle godine i dodao da su u toku garantna ispitivanja, a ono što je za sada vidljivo je da su ciljevi u potpunosti ispunjeni.

Nastavak na Kamatica.com...






Povezane vesti

TENT je dokaz da domaće firme mogu

Izvor: B92, 22.Apr.2015, 08:40

Domaće firme sposobne su da realizuju obimne i složene poslove u oblasti energetike i cilj Privredne komore Beograda je da tu domaću industriju zaposli...Jedan od takvih projekata, koji su u najvećoj meri radile domaće firme, je i revitalizacija Bloka A3 Termoelektrane "Nikola Tesla", rekao je zamenik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.