Meštani i vojnici otkopavaju Tekiju

Izvor: Politika, 22.Sep.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani i vojnici otkopavaju Tekiju

Pronađeno telo još jedne žrtve, žene iz sela Manastirica, koja je nestala 15. septembra

Telo Đorđice Vlatković (1969) iz sela Manastirica, koja je nestala 15. septembra, pronađeno je juče ispod mosta na raskršću Manastarice i Podvrške, navode za „Politiku” nadležni u Opštini Kladovo. Ova žena je druga žrtva poplave koja je zadesila istočnu Srbiju i kladovski kraj, dok se za dve osobe i dalje traga.

Kataklizma – u jednoj reči opisuje meštanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Tekije ono što im se desilo pre sedam dana, kada se brdo iznad ovog sela u kladovskoj opštini odvalilo zbog vodene stihije nastale usled obilnih padavina. I juče 330 pripadnika Vojske Srbije, dobrovoljci iz različitih delova zemlje i Tekijanci, otklanjali su posledice poplava i klizišta. Tone i tone zemlje, blata, mulja odnose se bagerima i mašinima, čiste se kuće čija su prizemlja bukvalno razorena vodenom stihijom i blatom koje je donela sa sobom. Na teren tek treba da izađu komisije da procene štetu. I dalje je pedesetak meštana Tekije u prihvatnom centru u Kladovu, jer su im kuće toliko oštećene da trenutno ne mogu da se vrate.

D. Ivanović

objavljeno: 23.09.2014.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.