Masoni donirali za vrtić 40.000 evra, Fond B92 automobil

Izvor: Press, 24.Okt.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masoni donirali za vrtić 40.000 evra, Fond B92 automobil

Regularna velika loža Srbije starih, slobodnih i prihvaćenih masona donirala je danas predškolskoj ustanovi "Dečija radost" u Svilajncu 40. 000 evra za obnovu od poplave, a Fond B92 automobil kupljen sredstvima zarađenim od izložbe dinosaurusa Prirodnjačkog centra na Kalemegdanu.
"Pomaganje najmlađima, prestavlja nam posebno zadovoljstvo", rekao je uručujući donaciju, veliki majstor Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << regularne lože Srbije starih, slobodnih i prihvaćenih masona Ranko Vujačić.

"Mi smo sakupili priloge od naših članova i naših prijatelja iz inostranstva i imamo u planu, da osim ove, pomognermo još neke institucije u Srbiji", rekao je Vujačić.

Zahvaljujući se na donaciji, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović je istakao da će zahvaljujući donacijama vrtić do decembra početi da radi punim kapacitetom.

On je dodao da je novac namenjen obnovi dvorišta i izgradnji igrališta u vrtiću.

Kada je reč o doniranom automobilu, kupljen je od prvih zarađenih novaca Prirodnjačkog centra, "što i jeste bila naša misija - da se institucije izajamno pomažu", objasnio je Milanović.

On je podsetio da su u poplavi 15. maja uništena dva službena automobila dečijeg vrtića.

Direktor PU "Dečija radost" Zorica Ðorđević, uz konstataciju da je celo dvorište sa igraonicama vrtića stradalo, istakla je da će dvorište zahvaljujući ovoj donaciji dobiti novo, moderno igralište što je jako važno jer je igra jedna od osnovnih stavki u odrastanju i edukaciji dece.

PU "Dečija radost" je kapaciteta 450 dece.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

MASONI: Uspešno konstituisana Velika regularna loža Slovenije

Izvor: Kurir, 25.Okt.2014, 07:59

LJUBLJANA - Veliki događaj za slobodno zidarstvo u Sloveniji, Srbiji i celoj Evropi odigrao se u Ljubljani. Velika nacionalna loža Srbije (VNLS), po odobrenju Velike lože Francuske (Grand Lodge de France - GLDF), unela je svetlost, odnosno konstituisala Veliku regularnu ložu Slovenije (VRLS) i dala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.