METLA U VLADI: Ilić, Ljajić i Verbić zreli za šut-kartu!

Izvor: Kurir, 30.Jul.2014, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

METLA U VLADI: Ilić, Ljajić i Verbić zreli za šut-kartu!

Ministru obrazovanja zamera se na sporosti, Ljajiću na nedovoljnoj podršci reformskim zakonima, a Iliću na neažurnosti tokom poplava

BEOGRAD - Smene direktora javnih preduzeća zbog loših rezultata poslovanja uvertira su za isti scenario koji krajem oktobra premijer Aleksandar Vučić sprema i za neke ministre u Vladi Srbije, saznaje Kurir od odlično obaveštenog izvora! Kako sada stvari stoje, među članovima Vlade koji trenutno imaju minuse nalaze se ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar obrazovanja Srđan Verbić i ministar za vanredne situacije Velimir Ilić.

Minus do minusa

Prema saznanjima Kurira, Verbiću se zamera sporost u radu, dok je Ljajiću spočitano „koketiranje“ s javnošću povodom podrške reformskog Zakona o radu. Iliću ne idu naruku mnogobrojni kiksevi tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju u maju.

- Verbić uživa veliko poštovanje premijera, ali mu je glavna zamerka uigravanje na ministarskom mestu. Niko nijednog momenta nije doveo u pitanje njegovu stručnost, ali je činjenica da bi mogao da se ubrza u donošenju odluka i povlačenju poteza u resoru koji vodi. Takođe mu ne ide u prilog ni pesimizam s kojim pristupa rešavanju pojedinih problema u prosveti. Ljajiću je, s druge strane, zamereno što je sedeo na dve stolice prilikom donošenja Zakona o radu, iako ga je iza zatvorenih vrata uveliko podržavao - navodi naš izvor.

Najviše minusa do sada sakupio je Ilić zbog propusta u vreme vanredne situacije uvedene zbog poplava.

Trenutni presek

- Ilić je u vreme najvećih poplava bio na slavlju ispod šatora, umesto da se angažuje oko ugroženih građana i gradova koji su bili potopljeni. Svi su se u vreme kada je Srbija bila u vanrednim okolnostima pitali gde je nestao Ilić - podseća naš izvor.

Spisak od ova tri ministra samo je trenutni presek situacije u Vladi, ali to ne mora da znači da će oni zaista i ostati bez ministarskih mesta.

Pokušali smo i lično od ministara da saznamo šta oni misle o kritikama koje su upućene na njihove adrese. Ministar Ljajić kaže da bi voleo da mu neko jasno i glasno kaže zamerke.

Vernost na ispitu

- Voleo bih da znam na osnovu čega su meni upućene kritike povodom Zakona o radu ili se protiv mene vodi kampanja. Ne znam o kojim se zamerkama govori kad je čovek iz moje stranke vodio radnu grupu za taj zakon, bio sam u Skupštini i podržao Vulina kad ga je obrazlagao, pet puta sam rekao da je dobar i glasao sam za njega. Šta još treba da uradim da bih dokazao svoju vernost - pita se Ljajić, dok s Verbićem i Ilićem nismo uspeli da stupimo u kontakt.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je i u nedavnom intervjuu za Kurir podsetio da je u ekspozeu najavio proveru rada ministara svakih šest meseci. Prvih šest meseci Vlade navršava se krajem oktobra.

Dilema

MIROVIĆ ILI

UDOVIČKI UMESTO VERBIĆA

Da Dušan Vujović preuzima palicu Ministarstva finansija biće zvanično izglasano na sednici Vlade u četvrtak. Ostaje dilema ko će biti novi ministar privrede, a kako Kurir saznaje, odluka još nije doneta u kabinetu premijera u Nemanjinoj. Ipak, kao kandidati za tu funkciju spominju se Igor Mirović i Kori Udovički, kao i Nebojša Ćirić, državni sekretar u Ministarstvu privrede.

- Funkcioneri Srpske napredne stranke smatraju da bi se Mirović najbolje pokazao na mestu ministra privrede i uvek spomenu da je, iako je bio ministar kratko vreme, ostavio dobar utisak i na privrednike. Ipak, ostaje da se vidi da li će ponovo ući u Nemanjinu, pošto je on u igri i za predsednika Vlade Vojvodine - kaže izvor Kurira.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.