LUČANI Izlila se Bjelica, meštani strahuju da vode ne pređe prugu i poplavi put

Izvor: Blic, 03.Maj.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUČANI Izlila se Bjelica, meštani strahuju da vode ne pređe prugu i poplavi put

Reka Bjelica se izlila na jednom manjem delu poljoprivrednog zemljišta u Puhovu, Turici i okolini Guče, saznaje "Blic".

Za sada nisu ugroženi stambeni i pomoćni objekti mada kiša neprestano pada i nivo reke

raste. U naselju Dljin koje se još uvek nije u potpunosti oporavio od prethodnih poplava korito reke je puno, voda se gotovo izravnala sa obalama.

Meštani strahuju samo da voda ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predje prugu i poplavi put jer bi u tom slučaju domaćinstva bila ugrožena.

- Kod nas vanredna situacija nije ni prestajala jer konstatno se oporavljamo od nekih poplava. Strahujemo, kiša padau kontinuitetu, nije jaka ali ne prestaje ni sekunde. Meteorolozi najavili da će ovako biti tokom noći i sutra. To ništa ne valja. Vidite i sami koliko je nivo reke porastao, samo što se ne izlije - kažu meštani Lučana.

Nadležni konstantno prate situaciju i u pripravnosti su. Za meštane Lučana, naročito naselja Dljin, biće ovo duga i teška noć.

Projekat oko podizanja bedema i zaštite Lučana je spreman i ovih dana konačno bi trebao da bude izložen. Podsećamo nakon poplava u martu pristupilo se izradi projektnog zadatka za izgradnju potpornog zida i podizanje bedema kroz Lučane u cilju zaštite fabrike "Milan Blagojević namenska" i industijske zone, ali i dela Dljina, naselja Potkraj i Mesne zajednice Đerađ.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.