Kovač: Hrvatska će saradnjom sprečiti poplavu izbeglica

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač: Hrvatska će saradnjom sprečiti poplavu izbeglica

Hrvatski ministar spoljnih poslova Miro Kovač izjavio je danas povodom najave izgradnje novog mađarskog zida da je Hrvatska jako dobro sarađivala sa susednim zemljama regiona u upravljanju migrantskim talasom i da ima mehanizme saradnje koji će sprečiti da je preplave izbeglice.

Odgovarajući na pitanje da li je Hrvatska spremna za scenario nove izbegličke krize u slučaju kraha sporazuma između EU i Turske, Kovač je rekao da je saradnja sa Slovenijom, Srbijom, Makedonijom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << doprinela smirivanju migrantskog talasa.

"Taj mehanizam smo uspostavili mi, ova vlada", rekao je Kovač zamoljen da precizira je li spreman ponoviti saradnju koju je provodila prethodna vlada Zorana Milanovića i njegovog ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića, prenosi Hina.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.