Kosjerić otpremio tri kamiona rizle da brani selo od poplave

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosjerić otpremio tri kamiona rizle da brani selo od poplave

U selo Seča Reka danas su iz Kosjerića dopremljena tri kamiona puna rizle za zidanje odbrambenih bedema u slučaju da se izlije i reka Sečica.

Za slučaj poplava Kosjerić je kod trgovaca rezervisao 2.000 džakova čija prodaja je za druge namene zabranjena dok se ne otkloni mogućnost izlivanja voda.

- Svi vodotokovi su u blagom porastu i za sada ne preti opasnost od plavljenja, ali pitanje je šta će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doneti sati koji dolaze. Sneg nemilice pada, a tako će biti i sutra. Najviše se plašimo naglog otapanja snega koji može doprineti bujanju voda - kaže za „Blic“ Milomir Jovanović iz kosjerićke opštinske uprave.

Sneg Kosjeriću zadaje još jednu nevolju. Viši delovi opštine – Makovište, Godečevo i Varda su zatrpani snegom, a u ta sela je upućena mehanizacija koja je angažovana na čišćenju puteva.

- Za sada nemamo informaciju da ima odsečenih domaćinstava, ali nije isključeno da će i toga biti. Mehanizacija je raspoređena po brdima jer je trenutno tamo najpotrebnija. Ipak, ako vode krenu da nadolaze kamione ćemo sa čišćenja morati da povučemo na odbrambene nasipe, - prenosi Jovanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.