Kina: Lokalni zvaničnici suspendovani zbog razornih poplava

Izvor: Blic, 24.Jul.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Lokalni zvaničnici suspendovani zbog razornih poplava

Provincijske vlasti na severu Kine su saopštile da su suspendovale četiri lokalna zvaničnika zbog neadekvatne reakcije na poplave, u kojima je tokom poslednje nedelje poginulo više od 160 ljudi, a 123 se i dalje vode kao nestali.

Vlasti provincije Hebei su sinoć saopštile da su suspendovale direktora razvojne zone grada Singtaja, glavnog inženjera gradskog transportnog preduzeća i još dvojicu zvaničnika, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je agencija AP.

U saopštenju se navodi da su zvaničnici suspendovani "zbog neefikasnosti u prevenciji poplave i spasilačkih akcija".

Pročitajte još:

Singtaj je jedna od kineskih provincija koja je najviše pogođena poplavama, s obzirom da je u njoj stradalo 25 ljudi, dok je 13 nestalo.

Lokalno stanovništvo se žalilo da je jedan od zvaničnika pokušao da u intervjuu prošle nedelje sakrije broj žrtava, budući da je rekao da niko nije poginuo niti povređen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.