Katastrofalne poplave u Nemačkoj nose sve pred sobom VIDEO

Izvor: B92, 30.Maj.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katastrofalne poplave u Nemačkoj nose sve pred sobom VIDEO

Berlin -- Najmanje četiri osobe, među kojima je jedna devojčica, stradale su, a više njih je povređeno u poplavama izazvanim jakom kišom i olujnim nevremenom.

Nevreme je noćas zahvatilo južni deo Nemačke, a pričinjena je i znatna materijalna šteta.

Devojčica (13) je nastradala kada ju je udario voz dok je pokušavala da pronađe zaklon od kiše ispod železničkog mosta. Dečak (12) koji je bio s njom nije fizički povređen, ali je pretrpeo veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traumu, saopštila je policija u Alenu, prenosi AFP.

Nevreme je najviše pogodilo pokrajinu Baden-Virtemberg gde je, kako je saopštio Nemački hidrometeorološki zavod, na nekim mestima za jedan sat palo kiše koliko inače padne za pola meseca, a negde je palo 70 litara kiše po metru kvadratnom.

U mestu Vajsbah u podzemnoj garaži nastradao je muškarac (60) koji nije uspeo da se spase od bujice. U tom mestu povređeno je više ljudi.

U mestu Švebiš Gmind poginule su dve osobe. Prema podacima kriznog štaba u Baden-Virtembergu, vatrogasac koji je pokušavao da izvuče čoveka iz nabujale vode na železničkoj stanici nastradao je zajedno s njim, prenose nemački mediji.

Nivoi reka Rems i Jozefbah u nedelju posle podne narasli su za veoma kratko vreme. Većina objekata u Švebiš Gmindu su potopljena, a lokalni mediji navode da je reč o "poplavi veka".

Mnogi putevi i ulice prekriveni su blatom, muljem, slomljenim granjem, uništene su neke kuće.

Ciklon Elvira opuštošio je i pokrajine Severnu Rajnu-Vestfaliju, Tiringiju i Bavarsku, kao i Severnu Rajnu-Falačku, a na nekim delovima došlo je do odrona zemljišta.

Meteorolozi očekuju smirivanje vremena sutra, dok bi danas novi front mogao na zapadu Nemačke da izazove novo nevreme s obilnim padavinama i gradom.

Prema računici meteorologa, prošle noći je na jugozapadu Nemačke palo više kiše nego što obično padne za čak nekoliko meseci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.