Jedinstveni u saniranju posledica poplava

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2015, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstveni u saniranju posledica poplava

Život u Surdulici se pomalo normalizuje. Poplave i bujice su ostavile krš i mulj, zatrpane puteve, srušene bandere... Surdulica je jedna od retkih opština koja nije proglasila vanrednu situaciju. Predsednik opštine Novica Tončev kaže da opština neće moći sve sama da sanira bez pomoći države.

Možete li samostalno da rešite probleme?

- Naravno da ne možemo. Nismo proglasili vanrednu situaciju samo da ne bismo dodatno uplašili već isprepadane >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << građane, što se pokazalo kao problem jer ne možemo da tražimo pomoć kroz javne nabavke, ali naći ćemo već neko rešenje. Prve procene štete su oko 20 miliona dinara, odnosno oko 162.600 evra.

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić vas je posetio, šta vam je rekao?

- Bio je zatečen onim što je video. Obećao nam je pomoć Vlade Srbije u rešavanju problema sa strujom u odsečenim brdskim selima i saniranju puteva. Čuo sam se telefonom i sa ministrom energetike Aleksandrom Antićem.

Da li ste se probili do odsečenih sela, kako se snalaze ti ljudi?

- Jedva smo se probili, ljudi su dobro. Teško im je jer nemaju struju, ali se nadam da ćemo taj problem brzo rešiti. Najvažnije je da u tim selima nema životno ugroženih stanovnika.

Da li političke razmirice između vas i naprednjaka utiču na današnje probleme u Surdulici?

- U ovoj situaciji nema mesta političkim razmiricama! Problemi koji su nas snašli su veći i ozbiljniji od bilo kakvih stranačkih trvenja, jer svi želimo da se problemi što brže reše.

Surdulica ne sme da trpi zbog naših političkih neslaganja. Stranačka prepucavanja su zaboravljena i jedinstveni smo u rešavanju životno važnih pitanja naših građana.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.