Izgradimo kuće zemljacima u otadžbini

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradimo kuće zemljacima u otadžbini

Udruženje Majevičana iz Švajcarske uputilo je novi apel zemljacima da pomognu ugroženim od nedavnih poplava i klizišta u opštini Lopare.

Detlaj sa područja opštine Lopare

 

- Naš rodni kraj zadesila je prirodna katastrofa nesagledivih razmera. Opština Lopare, nerazvijena i siromašna, stoji pred nerešivim problemom. Padavine koje su u regionu izazvale poplave i klizišta teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su pogodile majevička sela, pa su u nekim selima čitavi zaseoci uništeni. Teško su oštećene 302 kuće, a 62 potpuno uništene. Pored uništenih kuća stradalo je 530 pomoćnih objekata i više stotina hektara obradive zemlje. Pedeset devet kilometara lokalnih asfaltnih puteva su takođe teško oštećeni. Srušena su i dva mosta, a 10 mostova je oštećeno. Više od 30 kilometara vodovoda je uništeno, desetak bazena, kao i kilometri električnih vodova.Naša ljudska obaveza je da pomognemo koliko možemo one porodice koje su ostale bez krova nad glavom.

 

Kako da pošaljete pomoć

Adresa i broj konta na koji može da se pošalje pomoć

Heimetverein Majevica,5430 Wettingen, 60-691678-4.

Pomoć od Vlade Republike Srpske teško da ćemo dočekati jer do sada niko nije obratio pažnju na nesreću koja je zadesila naš rodni kraj. Mi smo odlučili da uz sopstvena izdvajanja i pomoć zemljka u dijaspori pomognemo izgradnju kuća unesrećenim porodicama.

Molimo Vas da se odazovete našem pozivu jer bez naše pomoći naši sunarodnici će dočekati zimu bez krova nad glavom - piše u apelu koji je udruženje Majevičana Švajcarske uputio posredstvom našeg lista.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.