I dalje pratimo stanje na rekama

Izvor: B92, 26.Jan.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I dalje pratimo stanje na rekama"

Načelnik Sektora MUP za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da se pomno prati situacija sa rekama u poplavljenim područjima na jugu Srbije.

On je za B92 istakao da se radi na sanaciji štete, ali i da je lokalnim samoupravama savetovano da i dalje budu na oprezu, iako se situacija polako stabilizuje.

“U toku dana ćemo raditi na sanaciji štete. Uputili smo u Bosilegrad i Grdelicu sušilice za one kuće u kojima je bilo vode. U Crnoj Travi je snabdevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << električnom energijom normalizovano u toku noći. Jedino ostaje pitanje smeštaja 22 ljudi koji su evakuisani u Vladičinom Hanu“, navodi Marić.

Oni su trenutno smešteni u jednoj fiskulturnoj sali, a njihovo naselje Kula uništila je rečica koja tokom godine gotovo da ne postoji.

“Sada je ta rečica usled velikih padavina nabujala i uništila barake. Pokušaćemo da nađemo trajnije rešenje za njih. Takođe, u Trgovištu su dve porodice evakuisane, ali iz preventivnih razloga“, ističe Marić.

On navodi i da je Sektor MUP za vanredne situacije u petak uputio depešu upozorenja lokalnim samoupravama u Srbiji da situacija sa vremenskim prilikama mora da se prati narednih dana.

“Iako RHMZ tvrdi da rast reka neće eskalirati do vanrednih odbrana od poplava, poučeni iskustvom od prošle godine smatrali smo da je bolje da se situacija prati i da svi budu spremni da reaguju. Čini mi se da su, za sada, lokalne samouprave dobro organizovane i da su dale sve od sebe da šteta bude manja“, zaključio je Marić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.