Hrvatska se još bori s poplavama

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska se još bori s poplavama

KARLOVAC - Vodostaj na rijekama u Karlovcu je u opadanju, ali borbe sa poplavama i njihovim posljedicama i dalje traju, prenijeli su hrvatski mediji.

"Privremeni zemljani nasip u karlovackom prigradskom naselju Mekušju izdržao je noć, uz ogroman angažman ljudi i dodatno podizanje i učvršćivanje, jer je Korana dosegla čak 821 centimetar, a nasip je bio projektovan za vodostaj od 820 cm", izjavila je za Hinu Biljana Željeznjak iz karlovačke Ispostave Hrvatskih voda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Privremeni nasip u Mekušju izdržava, rekla je Željeznjak, ali je naglasila da taj nasip i sva druga mjesta odbrane na karlovačkom području zahtijevaju dežurstvo i stalne intervencije, bez obzira što je vodostaj pao za tri ili četiri centimetra.

"Bitno je reći da sve što se preduzima daje rezultate i ovaj put je razorni uticaj vode podjednak kao u februaru, ali znatno manji nego u septembru", istakla je Željeznjak.

Maksimum Korane iznosio je 821 centimetar u tri sata poslije ponoći, u 8 sati je reka bila na 818 centimetara, dok je Kupa, takođe u 8 sati, bila na 811 centimetara.

Uprkos tome što su kiše stale u petak, mnoga karlovačka naselja suočena su s neizvesnošću, jer borba sa poplavama i štetama koje je voda izazvala još uvijek traje, piše Index.hr.

Kod naselja uz Koranu i dalje traje vanredno stanje, a kraj Kupe su na snazi vanredne mjere od poplava. Gradske vlasti Karlovca pozvale su sve građane koji mogu da pomognu da uzmu učešća u podizanju nasipa u Mekušju i Mostanju.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.