Dušanova ulica - zatvorena za saobraćaj zbog rekonstrukcije, a sada i pod vodom zbog havarije

Izvor: RadioCity.rs, 01.Dec.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušanova ulica - zatvorena za saobraćaj zbog rekonstrukcije, a sada i pod vodom zbog havarije

Tokom radova na asfaltiranju Dušanove ulice pukla je cev na mreži, a zbog havarije izbija velika količina vode, i deo ulice je poplavljen. To dodatno otežava ekipi JKP “Naissus“ da zatvori deonični ventil, te je u Dušanovoj i okolnim ulicama obustavljeno vodosnabdevanje.
„Usled radova izvođač je oštetio vodovodnu mrežu“, navodi se u saopštenju Vodovoda.
Sa druge strane, radnici koji izvode radove krive >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ovo komunalno preduzeće što nije propisno obeležilo mesto važnih cevi.
„Kako da ispod panja bude venti? Odakle smo mi to mogli da znamo? Ovi iz Naisusa su trebali da lepo obeleže gde se nalaze cevi da ne bušimo tu“, pričaju uglas radnici.
U Vodovodu kažu da će nakon utvrđivanja kvara uslediti obaveštenje o kvaru i vremenu okončanja radova.
Rekonstrukcija Dušanove i novi kružni tok do kraja godine?
Rekonstrukcija Dušanove ulice počela je 18. novembra. Iako je rok za završetak radova 90 dana, u Direkciji za izgradnju grada tvrde da će radovi biti završeni znatno ranije.

„Očekujemo da do kraja godine, ukoliko nas vremenski uslovi ne budu ometali, završimo kompletno rekonstrukciju ulice, dakle da promenimo ivičnjake, asfaltiramo put i uradimo kružni tok ispred Dušanovog bazara. Ulica će do kraja godine sigurno biti zatvorena za saobraćaj“, rekao je za City radio Života Damnjanović, nadležan za ovu ulicu, iz Direkcije za izgradnju grada.
Inače, uređuje se deo Dušanove od Vojvode Mišića do Dušanovog bazara, a kružni tok će, nakon završetka radova u ulici, biti postavljen na raskrsnici ulica Dušanove, Mije Petrovića i Nikole Pašića.

Vrednost radova je 23 miliona dinara.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Dušanova poplavljena i bez vode

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2016

Ulica cara Dušana u Nišu je bez vode, ali i pod vodom pošto su radnici “Preduzeća za puteve” oštetili vodovodnu cev...Kako kažu u JKP “Naissus” bez vode je Dušanova u potezu od raskrnice sa Ulicom vojvode Vuka do raskrnice sa Ulicom vojvode Mišića...Završetak radova, navode u Vodovodu,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.