Čučković apeluje da se ne širi panika, Obrenovac siguran

Izvor: Press, 04.Mar.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čučković apeluje da se ne širi panika, Obrenovac siguran

Štab za vanredne situacije Gradske Opštine Obrenovac utvrdio je mere delovanja na osnovu upozorenja RHMZ da se sutra i u petak očekuju velike padavine i porast vodostaja, a komandant štaba Miroslav Čučković apelovao na građane da ne šire paniku, jer u ovom trenutku ne postoji opasnost od poplave Obrenovca.
"Razumem strah stanovništva i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << znam da zbog onoga što nam se desilo vlada veliko nepoverenje u institucije. Najavljene padavine su četiri puta manje od onih tokom maja i u kraćem vremenskom periodu nego tada. Osmatraćemo i sa Sektorom za vandredne situacije i sa vodoprivrednim preduzećima", rekao je Čučković, a stoji u saopštenju. 

On je dodao da će se osmatati na svim vodotokovima i na svim nasipima i da će građani blagovremeno biti obaveštavani.

U saopštenju Opštine navodi se očekuje da vodostaj na Kolubari i Tamnavi prevaziđe granice redovne odbrane od poplava, sa mogućnošću dostizanja granica vanredne odbrane od poplava. 

Dodaje se da se, prema RHMZ, očekuje 20 do 30 milmetara kiše, lokalno i preko 60 milimetara za 24 sata, zbog čega se na svim vodotokovima očekuju umereni i veći porasti vodostaja.



Čučković je rekao da je na sednici Štaba donet zaključak da se prate svi rečni tokovi i svi potoci drugog reda na teritoriji Obrenovca. 

On je rekao da će MUP sutra izvršiti nekoliko naleta iznad svih tih opština radi izviđanja i dodao da će opštinski štab biti u pripravnosti narednih 48 sati, kao i da su ekipe JVP ''''Beogradvode'''' spremile dovoljan broj džakova za odbranu kriznih tačaka na vodotokovima.

U Mesnim zajednicama je uvedeno dežurstvo i naloženo praćenje stanja na vodotokovima drugog reda, spremni su ljudi na sirenama, kao i vatrogasna, policijska i vozila hitne pomoći za blagovremeno alarmiranje stanovništva, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obrenovac spreman za obilnu kišu?

Izvor: B92, 04.Mar.2015

Štab za vanredne situacije Obrenovca utvrdio je mere delovanja na osnovu upozorenja RHMZ da se sutra i u petak očekuju velike padavine i porast vodostaja...Komandant štaba Miroslav Čučković apelovao je na građane da ne šire paniku, jer u ovom trenutku ne postoji opasnost od poplave Obrenovca..."Razumem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.