Čučković: Poplave ne prete Obrenovcu

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čučković: Poplave ne prete Obrenovcu

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas da je nivo Save u stagnaciji i da Kolubara i bujični tokovi u toj opštini miruju, tako da građani Obrenovca mogu biti spokojni.

- Mi smo već treću noć na terenu i dežuramo non-stop, pratimo nivo Save. On je, srećom, u stagnaciji, i nemamo problema što se tiče opštine Obrenovac - rekao je Čučković novinarima u Obrenovcu.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da Beogradvode rade na utvrđivanju proboja na nasipima i da će taj posao trajati naredne dve do tri nedelje, u zavisnosti od vremenskih uslova.

- Imamo dovoljnu količinu materijala, građevinskih mašina i izvršilaca, koji će taj posao uraditi na pravi način - rekao je Čučković, govoreći o nasipima na toj teritoriji.

Primetio je da zbog majskih poplava građani nemaju poverenja u državne organe i da su mnogi dolazili na bedeme da "vide kako stoje stvari".

- Ovom prilikom želim da ih uverim da su apsolutno sve institucije, od Sektora za vanredne situacije MUP-a, žandarmerije, vojske... na terenu, i da ćemo blagovremeno upravljati većom količinom vode, ukoliko do nje dođe - rekao je predsednik opštine Obrenovac.

Naveo je i da opštinski štab i sve nadležne institucije imaju koordinaciju sa kolegama iz Hrvatske i Bosne, tako da se izlivi iz Save kanališu u njive i utrine, odnosno u prostore koji su za to namenjeni u tim državama.

Čučković je istakao i da vodostaj Save trenutno ne ugrožava Srbiju, da se situacija budno prati, te da će, ako bude potrebno, stanovništvo biti blagovremeno obavešteno o evakuaciji.

On je dodao da je Obrenovčane juče zabrinula vest da je Sava na istorijskom maksimumu i pojasnio da je reka na "istorijskom maksimumu za ovo doba godine, u ovom danu".

- To znači da je Sava prethonih godina bila jako nisko, a sad je visoko, ali ne u situaciji da se sprema vanredna odbrana od poplava. Ali, opečeni iskustvom iz maja, mi smo za tu situaciju spremni i stanovnici će imati blagovremno upozorenje - poručio je Čučković.

On je istakao da je trenutno situacija takva da građani Obrenovca mogu biti apsolutno spokojni.

Kad je reč o Kolubari i bujičnim tokovima, oni miruju, a povećan nivo Kolubare posledica je blizine spajanja sa Savom, rekao je Čučković koji je naglasio da su nadležni organi danas obišli teren.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.