Bil Klinton u Nju Orleansu na godišnjicu Katrine

Izvor: VOA, 29.Avg.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bil Klinton u Nju Orleansu na godišnjicu Katrine

Bivši američki predsednik Bil Klinton u Nju Orleansu će prisustvovati obeležavanju desetogodišnjice uragana Katrina, u kojem je poplavljeno 80 odsto tog grada a život izgubilo 1800 ljudi.

Uz muziku tradicionalnih duvačkih orkestara Nju Orleansa i zvonjavu crkvenih zvona obeležena je deseta godišnjica dana kada je strahovita oluja probila zaštitne nasipe i poplavila grad.

U uraganu je uništeno 100,000 >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << kuća, raseljeno million ljudi a reč “Katrina” postala sinonim za prirodnu katastrofu.

Zvaničnici u Nju Orleansu položiće vence na neke od lokacija gde je Katrina nanela najveću štetu, uključujući i siromašni deo grada (Lower Ninth Ward) gde je probijena ključna barijera a morska voda pomerila kuće iz temelja. Mnogi gradjani su se udavili a drugi ostali zarobljeni u kućama ili na svojim krovovima.

Bivši predsednik Klinton učestvovaće na večernjoj ceremoniji kada će se uz muziku i molitve odati počast preživelima kao i ekipama za vanredne situacije koje su nastojale da gradjane prebace na bezbedna mesta a ujedno suzbiju nasilje u danima očajanja, panike i haosa koji su usledili posle Katrine. Gradski lideri večeras će ukazati na ekonomsku obnovu grada.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nju Orleans odao poštu žrtvama Katrine

Izvor: RTS, 29.Avg.2015

Grad Nju Orleans u američkoj saveznoj državi Luizijani odao je poštu žrtvama uragana Katrina koji je uništio grad pre deset godina. . Lokalne vlasti su položile venac u siromašnom kvartu Lover Nint Vord koji je bio najviše...

Nastavak na RTS...

Klinton održao govor u Nju Orleansu

Izvor: VOA, 30.Avg.2015, 19:01

Bivši američki predsednik Bil Klinton je sinoć održao ključni govor na dogadaju u Nju Orleansu kojim je obeležena 10.ta godišnjica uragana Katrina...On je istakao da se tom prilikom odaje počast onima koji su izgubili živote u uraganu i onima koji su ih voleli...Bil Klinton je takodje ukazao...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.