Backović znenađena izveštajem Saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Backović znenađena izveštajem Saveta

Direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović izjavila je za sutrašnju "Politiku" da je iznenađena sadržajem, argumentima i zaključcima izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije, ocenivši da je on manjkav, jer ne navodi konkretne nedostatke u radu Fonda.

Savet za borbu protiv korupcije konstatovao je u izveštaju da je Fond za razvoj u mnogim aspektima poslovanja promašio osnovne funkcije i ciljeve deleći kredite pretežno na osnovu političkog uticaja, zbog čega je predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vladi da raspodela milijarde dinara za saniranje šteta od poplava nikako ne ide preko te institucije.

Reagujući na izveštaj, Backović je u pisanom odgovoru "Politici" navela da su preporuke Saveta u vezi sa neplasiranjem sredstava za pomoć ugroženima od poplava preko Fonda zabrinjavajuće sa stanovišta interesa ugroženih, a potom i sa stanovišta same argumentacije kompletnog izveštaja.

"Savet u svom izveštaju stavlja akcenat na negativan politički uticaj vlade na rad Fonda, posebno u domenu odobravanja kredita, pri čemu kontradiktorno, daje preporuku samoj vladi da ubuduće mora kontrolisati njegov rad", kazala je Backović.

Navođenje Miroslava Miškovića u izveštaju, kao osobe čije su firme dobijale najviše sredstava je "paušalno i izolovano posmatrano", smatra direktorka Fonda za razvoj.

"Sam podatak da je u periodu od 2007. do 2013. godine Fond plasirao oko 92 milijarde dinara, a da je od toga za desetak apostrofiranih firmi angažovano ukupno četiri, jasno ukazuje da je u kompletnoj analizi izostalo nužno uspostavljanje ekonomskih analiza ukupno i pojedinačno dodeljenih sredstava", navela je Backović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Backović iznenađena zaključcima Saveta za borbu protiv korupcije

Izvor: Blic, 31.Jul.2014

Direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović izjavila je za današnju "Politiku" da je iznenađena sadržajem, argumentima i zaključcima izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije, ocenivši da je on manjkav, jer ne navodi konkretne nedostatke u radu Fonda...Slađana Backović..Savet za borbu protiv...

Nastavak na Blic...

Fond za razvoj leglo političke korupcije

Izvor: Politika, 31.Jul.2014

Direktorka fonda Slađana Backović protestuje zbog „paušalnog” navođenje Miroslava Miškovića kao osobe čije firme su dobile najviše sredstava, iako Savet za borbu protiv korupcije tvrdi da je Miškovićevim firmama od 2007. do 2013. odobreno više nego svim preduzetnicima zajedno ..Fond za...

Nastavak na Politika...

Ko nam je ubio Robina Huda

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2014, 07:01

Fond za razvoj zlih i beskrupuloznih.. pardon, za razvoj Republike Srbije, državna institucija koja bi trebalo da pomaže siromašnim regionima naše otadžbine da se trgnu i oporave od bede, još jednom je ocenjen kao fond za razvoj bogatih - Miškovića, Mitrovića, Lazarevića, Popovića, Čovića,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.