Backović iznenađena zaključcima Saveta za borbu protiv korupcije

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Backović iznenađena zaključcima Saveta za borbu protiv korupcije

Direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović izjavila je za današnju "Politiku" da je iznenađena sadržajem, argumentima i zaključcima izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije, ocenivši da je on manjkav, jer ne navodi konkretne nedostatke u radu Fonda.

Slađana Backović

Savet za borbu protiv korupcije konstatovao je u izveštaju da je Fond za razvoj u mnogim aspektima poslovanja promašio osnovne funkcije i ciljeve deleći kredite pretežno na osnovu političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uticaja, zbog čega je predložio vladi da raspodela milijarde dinara za saniranje šteta od poplava nikako ne ide preko te institucije.

Reagujući na izveštaj, Backović je u pisanom odgovoru "Politici" navela da su preporuke Saveta u vezi sa neplasiranjem sredstava za pomoć ugroženima od poplava preko Fonda zabrinjavajuće sa stanovišta interesa ugroženih, a potom i sa stanovišta same argumentacije kompletnog izveštaja.

"Savet u svom izveštaju stavlja akcenat na negativan politički uticaj vlade na rad Fonda, posebno u domenu odobravanja kredita, pri čemu kontradiktorno, daje preporuku samoj vladi da ubuduće mora kontrolisati njegov rad", kazala je Backović.

Navođenje Miroslava Miškovića u izveštaju, kao osobe čije su firme dobijale najviše sredstava je "paušalno i izolovano posmatrano", smatra direktorka Fonda za razvoj.

"Sam podatak da je u periodu od 2007. do 2013. godine Fond plasirao oko 92 milijarde dinara, a da je od toga za desetak apostrofiranih firmi angažovano ukupno četiri, jasno ukazuje da je u kompletnoj analizi izostalo nužno uspostavljanje ekonomskih analiza ukupno i pojedinačno dodeljenih sredstava", navela je Backović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.