Tramp posmatrao pomračenje sunca, a zbog OVOG postupka sada svi bruje o tome da je OSLEPEO! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp posmatrao pomračenje sunca, a zbog OVOG postupka sada svi bruje o tome da je OSLEPEO! (VIDEO)

Svi su u šoku nakon ovoga što se desilo

Milioni Amerikanaca doputovali su u mesta od Oregona do Južne Karoline kako bi što bolje videli totalno pomračenje sunca, a ostatak sveta ovaj fenomen može pratiti putem Interneta.

Ovu pojavu koja se događa jednom za jedan vek, nisu propustili ni predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

President Trump, First Lady Melania Trump wear their eclipse glasses to safely watch the solar eclipse as it >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crosses over Washington, D.C. pic.twitter.com/rhssU8UyW0

— ABC News (@ABC) 21. август 2017.

Njih dvoje su kroz specijalne naočare posmatrali pomračenje Sunca, a sudeći po njihovoj reakciji, bili su fascinirani.

Predsednik Tramp je u jednom trenutku skinuo 3D naočare i pomračenje sunca gledao direktno bez ikakve zaštite!

Ove fotografije i video snimci ubrzo su se pojavili u medijima i preplavili društvene mreže, a korisnici su ubrzo počeli da polemišu o tome da li je predsednik Amerike sada slep ili je pretrpeo ozbiljnije oštećenje očiju.

U slučaju posmatranja pomračenja sunca bez adekvatne zaštite, može se desiti da dobijete tzv. slepilo pomračenja, odnosno da vam mrežnjača izgori.

U trenutku nezaštićenog gledanja nećete osetiti da vam se oštećuju ćelije oka, jer u mrežnjači ne postoje receptori bola nego tek nekoliko sati kasnije pojaviće se simptomi slepila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.