KRALJ SUNCA Tramp je gledao pomračenje BEZ ZAŠTITE, a onda uradio NEŠTO URNEBESNO

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJ SUNCA Tramp je gledao pomračenje BEZ ZAŠTITE, a onda uradio NEŠTO URNEBESNO

Američki predsednik Donald Tramp gledao je pomračenje sunca koje se noćas dogodilo sa balkona Bele kuće, a u jednom trenutku je skinuo zaštitne naočare.

Predsedniku su se u posmatranju prirodnog fenomena pridružili članovi porodice, supruga Melanija, sin Baron i ćerka Ivanka, koji su soko 2.30 sati okupili na Trampovom balkonu.

Pomračenje se iz Vašingtona videlo samo delimično, za razliku od totalnog mraka koji je zavladao u Južnoj Karolini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Međutim, Tramp nije odmah stavio zaštitne naočare, a čak je ignorisao jednog od članova pratnje koji je uzviknu "Ne gledaj", pre nego što je bacio pogled na sunce golim očima, preneli su tamošnji mediji.

Neki građani SAD kritikovali su ga zbog toga na društvenoj mreži "Tviter". Ipak, predsednik Tramp je na kraju stavio naočare i pokazao suncu podignut palac u znak odobravanja, preneo je "Politiko".

Mnogi političari ispratili su prirodni fenomen pomračenja Sunca, a svoj doživljaj podelili su sa pratiocima na internetu. Linsi Graham okačila je svoju fotografiju uz reči "Spremna sam", dok je senator Džon Mekejn dočekao pomračenje sa svojom ćerkom u prirodi.

Ovo je prvo pomračenje Sunca koje se videlo iz Amerike od 26. februara 1979. godine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.