Zašto uvek POMERAMO VREME na satu UVEČE?

Izvor: Telegraf.rs, 21.Mar.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto uvek POMERAMO VREME na satu UVEČE?

Letnje računanje vremena za ovu godinu počeće 26. marta u dva časa iza ponoći, pomeranjem kazaljki na satu za jedan čas unapred.

Malo ko se budi tačno u 2 sata ujutro kako bi pomerio vreme na svim satovima. Međutim, zašto baš u ovo vreme pomeramo vreme?

Razlog je prost. U pitanju je dovoljno kasno vreme da većina ljudi bude kod kuće, a njegovo pomeranje u to vreme utiče i na vrlo maro barova, kafića i restorana.

Pritom, na ovaj način izbegavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i da se vreme pomeri "na juče", što bi bilo krajnje zbunjujuće za mnoge, kao kada bismo pomerali vreme unazad sa ponoći na 11 časova uveče.

Ovo je takođe idealno vreme za pomeranje vremena na satu jer ne utiče na ljude koji rade jutarnju smenu, objašnjava sajt Livescience.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

NE ZABORAVITE, za vikend pomerite kazaljke

Izvor: Mondo, 22.Mar.2017, 11:15

Letnje računanje vremena počeće u nedelju, 26. marta u dva sata pomeranjem časovnika za jedan sat unapred, saopštila je danas Direkcija za mere i dragocene metale...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..U nedelju u dva sata ujutro časovnici će biti pomereni za jedan čas unapred, tako da se vreme...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.