Vanzemaljska joga: Nećete verovati svojim očima, ali ova vežba čini nešto VEOMA VAŽNO za vaš stomak

Izvor: Telegraf.rs, 22.Maj.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanzemaljska joga: Nećete verovati svojim očima, ali ova vežba čini nešto VEOMA VAŽNO za vaš stomak

Ova joga predstavlja deo Nauli vežbanja, koje predstavlja pomeranje trbušnih mišića i naizmenično izbacivanja i ubacivanja vazduha. Vežba se izvodi ujutro na prazan stomak ili barem tri do četiri sata nakon jela.

Oni koji je izvode rašire noge, nagnu se napred i rukama podboče na kolena. Radi se tako što se izbaci vazduh iz pluća, stomak uvuče da se zalepi za kičmu i bez udisanja pomeraju trbušni mišići - prvo oni sa leve strane, a zatim oni u desnom delu.

A >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << post shared by aubry wiltcher (@aubrymarie) on Apr 3, 2017 at 1:13pm PDT

Ovi pokreti se teško izvode, ali se posle vežbenja mogu savladati. Ona je posebno dobra za osobe koje pate od zatvora i nadutosti.

A post shared by DANIELLE ACOFF (@yellabella) on May 19, 2017 at 12:10pm PDT

Stručnjaci upozoravaju da se ove vežbe rade u prisustvu kvalifikovanog joga instrukotra, jer ako se nepravilno rade, mogu da izazovu nelagodnost ili manju povredu.

A post shared by Kelly Green (@kellygreenyoga) on Oct 13, 2016 at 10:20am PDT

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.