Pomeranje sata dovodi do nesanice

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Okt.2014, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomeranje sata dovodi do nesanice

Pomeranje sata unazad uzrokuje nesanicu kod većine ljudi, a nekima su potrebni čak i dani kako bi se “oporavili”. Naime, sve to se dešava jer ljudi tih dodatnih sat vremena provedu – spavajući.

Prilagođenje na “novo” vreme može trajati i do nekoliko meseci, pokazala su istraživanja. Sama noć i jutro nakon pomeranja sata savršeni su za spavalice koje ne mrdaju iz kreveta.

Međutim, u prvoj nedelji nakon promene nastaju problemi i kvalitet sna drastično >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << opada.

San se nakon oktobra pogoršava, ne samo zbog novog bioritma, nego zato što noći postaju duže, te se trudimo ranije otići na spavanje kako bismo se naspavali. To rezultira nesanicom, čestim buđenjima i okretanjima u krevetu.

Autor: Life Content, M.K.
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.