Mađari ukidaju zimsko računanje vremena?

Izvor: Mondo, 16.Nov.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari ukidaju zimsko računanje vremena?

Komitet mađarskog parlamenta dao je preliminarno, jednoglasno odobrenje da Mađarska ostane na letnjem računanju vremena preko cele godine.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Nacrt zakona predao je poslanik iz stranke krajnje desnice Jobik, Lajoš Kepli. O nacrtu se sada može voditi diskusija u punom sazivu parlamenta.

 Kepli ističe da bi odustajanje od pomeranja kazaljki na satu dva puta godišnje poboljšalo mentalno zdravlje Mađara i ojačalo produktivnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
On smatra da, pošto je Mađarska u srednjoevropskoj vremenskoj zoni kao i veći dio kontinentalne Evrope, uticaj promene vremena je nepopularniji u toj zemlji nego u ostalim državama zapadnog dela starog kontinenta.
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Predlog da Mađari ukinu zimsko računanje vremena

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2016, 08:50

Komitet mađarskog parlamenta dao je preliminarno, jednoglasno odobrenje da Mađarska ostane na letnjem računanju vremena preko cele godine...Nacrt zakona predao je poslanik iz stranke krajnje desnice Jobik, Lajoš Kepli. O nacrtu se sada može voditi diskusija u punom sazivu parlamenta...Kepli ističe...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.