Zupče: Srbin teško povređen na barikadi u Zupču

Izvor: BKTV News, 23.Apr.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zupče: Srbin teško povređen na barikadi u Zupču

Kosovski Srbin D. R. (25) teško je povređen kada je na njega naleteo svojim vozilom kosovski Albanac, koga su potom pretukli okupljeni gradjani koji su dežurali na barikadi u Zupču na severu Kosova.
Incident se, kako je Tanjugu potvrdio regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti, dogodio oko podneva kada je Albanac koji je upravljao putničkim vozilom prošao barikadu u Zupču i pokušao da se istim putem vrati nazad u pravcu južnog dela Mitrovice.
- On je tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << udario u drugi putnički automobil u kojem je bila jedna trudnica koja je na svu sreću ostala nepovredjena i udario je jednog srpskog mladića koji se tu zatekao. Nakon toga okupljeni na barikadi u Zupču su pretukli vozača, a njegovo vozilo oštetili - rekao je Hoti.
Hoti je kazao da je Albanac bio u automobilu sa još jednom ženskom osobom koju Srbi nisu napali i koja je ostala nepovređena.
Dežurni lekar u mitrovičkoj bolnici gde je D. R. zbrinut, ortoped Ljubomir Jakšić, izjavio je Tanjugu da je pacijent primljen sa prelomima oba ručna zgloba.
U pitanju su teške telesne povrede ali pacijent nije zadržan na bolničkom lečenju već je na lični zahtev pušten kući, dodao je Jakšić.
Albanca koji je izazvao incident lokalna kosovska policija odvela je do Doma zdravlja u Zubinom Potoku gde mu je ukazana lekarska pomoć i on je sa devojkom koja je bila sa njim u automobilu zadržan u policijskoj stanici u toj varošici na severu Kosova.
U pokušaju da se vrati istim putem preko barikade u Zupču vozača su hteli da spreče Srbi koji dežuraju na toj barikadi, ali on se nije zaustavljao, što je i dovelo do incidenta u kojem je povredjen D. R.
Srbi iz Ibarskog Kolašina gotovo godinu dana dežuraju na barikadi u Zupču na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće sprečavajući na taj način kretanje kosovskih carinika prema administrativnom prelazu Brnjak.
U Zupču, na raskrsnici koja vodi prema Zvečanu i južnom delu Kosovske Mitrovice, na magistralnom putu blokirana je jedna saobraćajna traka a vozila se propuštaju naizmenično
Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.