Zukorlić uporedio sebe sa Obamom

Izvor: Blic, 27.Apr.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić uporedio sebe sa Obamom

Predsednički kandidat muftija Muamer Zukorlić pozvao je večeras građane Srbije da na izborima 6. maja glasaju za njega, jer je, kako kaže, sposoban da obezbedi istorijsko pomirenje srpskog naroda s Albancima i Bošnjacima, kao i investicije iz muslimanskog sveta.

Na izbornom skupu u beogradskom Sava centru pred više hiljada pristalica koje su njegov govor prekidale burnim aplauzima i uzvicima "Hoćemo pobedu" i "Muftija, muftija", Zukorlić je rekao da bi njegov izbor poslao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poruku Bošnjacima i Albancima da je Srbija okrenula novi list.

"Samim mojim izborom Bošnjaci i Albanci ne bi više u Beogradu videli opasnost, jer bi to bila poruka da je većina u Srbiji okrenula novi list", rekao je Zukorlić i uporedio svoju kandidaturu s kandidaturom Baraka Obame za predsednika SAD.

Zukorlić je rekao da je za vest o raspisivanju izbora u Srbiji čuo kada je bio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je tada jednom od svojih prijatelja šeika nagovestio da razmišlja o predsedničkoj kandidaturi.

"Koliko god da mi imamo problem gde da nađemo novac, oni imaju problem gde da ulože. Ja im kažem da ima jedno mesto gde, koliko god da donesu para, ima mesta. To je Srbija", rekao je Zukorlić.

On je upozorio da su investitori u Ujedinjenim Arapskim Emiratima rekli da je njihov uslov za ulaganje u Srbiju da nemaju problema s lošom administracijom i korupcijom.

Zukorlić je rekao da je u Beograd došao pružene ruke i čistog srca i da je vreme da zaustave podele i da se svi narodi okrenu budućnosti.

On je ponovio da je zaštita majki i porodice jedna od ključnih tačaka njegovog programa, odnosno da ženama treba omogućiti i da rađaju i da se obrazuju i da rade.

Među Zukorlićevim pristalicama bilo je dosta mladih ljudi.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muftija Zukorlić pozvao na pomirenje Srba, Bošnjaka i Albanaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012

BEOGRAD -..Predsednički kandidat muftija Muamer Zukorlić pozvao je večeras građane Srbije da na izborima 6. maja glasaju za njega, jer je sposoban da obezbedi istorijsko pomirenje srpskog naroda s Albancima i Bošnjacima, kao i investicije iz muslimanskog sveta...Na izbornom skupu u beogradskom Sava...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.