Zukorlić: Tadiću ne dam glasove!

Izvor: Kurir, 29.Apr.2012, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Tadiću ne dam glasove!

Glavni muftija IZuS ne namerava da podrži predsedničkog kandidata DS jer je Bošnjacima „kriv i dužan“

BEOGRAD - Uporan.

Muamer Zukorlić, glavni muftija IZuS i kandidat za predsednika Srbije, istakao je da nema nameru da podrži lidera i predsedničkog kandidata DS Borisa Tadića jer je Bošnjacima „kriv i dužan“.

- Tadić nam je kriv, dužan, prevario nas je dvaput i zato je njegova pozicija u odnosu na bošnjačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << glasove, sa mnom ili bez mene, veoma loša. Ono čemu se ponadao, da ima te glasove negde na čiviluku i da će ih uzeti s Ljajićem, moja kandidatura neće dozvoliti - istakao je Zukorlić, gostujući na B92.

Aida Ćorović, predsednica nevladine organizacije Urban in, kaže da Zukorlić priča samo ono što je u njegovom interesu.

- Otud priče o autonomiji Sandžaka i svakakvim budalaštinama. Želeo bi on za sebe malu džamahiriju, u kojoj bi bio gazda jer voli da poseduje. Njegova podrška, međutim, toliko je mala da ne bi mogao da sakupi desetak autobusa - ocenjuje Ćorovićeva.

Meho Omerović, član Predsedništva SDPS, ističe da je Zukorlić „plašio ljude, uznemiravao ih, lagao, obećavao im nemoguće i pretio im“.

- Vidi se strah od suočavanja s voljom građana, pa pravi alibi za poraz. Njemu je potrebno da ponovo optužuje kako bi ublažio surovu realnost, koja ga čeka posle izbora. Taj čovek je ozbiljno bolestan i treba mu pomoći - kaže Omerović.

Neka povuče kandidaturu

Predsednik BNV u tehničkom mandatu Esad Džudžević poziva Bošnjake da na izborima precrtaju glasački listić za predsednika Srbije.

- Nijedan od 12 kandidata nije smogao snage da se izjasni o Rezoluciji BNV, zbog čega treba bojkotovati izbore - rekao je Džudžević, i dodao da očekuje da Zukorlić pre izbora povuče kandidaturu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.