Zrenjanin: Za izbornu kampanju 4,6 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Za izbornu kampanju 4,6 miliona dinara

ZRENJANIN -

Grad Zrenjanin izdvojio je 4,6 miliona dinara za finansiranje izborne kampanje, odlučilo je danas Gradskom veće.

Načelnica odseka za finansije u Gradskoj upravi Zrenjanin Euđenija Besu izjavila je da Odlukom o budžetu grada za 2012. godinu nisu predviđena sredstva za pokriće troškova izborne kampanje, a da je Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti propisano da se sredstva obezbeđuju u okviru budžeta lokalne vlasti, u nivou od 0,1 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rashoda.

"Zato je predloženo izdvajanje sredstava iz tekuće budžetske rezerve u iznosu od 4,6 miliona dinara, kako bi se ta sredstva rasporedila političkim strankama za finansiranje troškova izborne kampanje", kazala je agenciji Beta Besu.

Kako je objasnila, ukupna sredstva će političkim strankama biti podeljena u dve faze - 20 odsto svojim strankama učesnicama na izborima ravnomerno, a ostatak od 80 odsto biće dodeljen posle završenih izbora, srazmerno broju osvojenih mandata u Gradskoj skupštini.

"Političke stranke koje nisu prešle zakonski cenzus moraće da vrate u budžet lokalne samouprave dobijena sredstva, zbog čega je i propisana obaveza polaganja izbornog jemstva, kao garancija da će sredstva, s jedne strane, biti namenski utrošena, a s druge strane i vraćena", navela je Euđenija Besu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zrenjanin: 4,6 miliona za izbore

Izvor: B92, 22.Mar.2012

Zrenjanin -- Grad Zrenjanin izdvojio je 4,6 miliona dinara za finansiranje izborne kampanje, odlučilo je danas Gradskom veće...Načelnica odseka za finansije u Gradskoj upravi Zrenjanin Euđenija Besu izjavila je da Odlukom o budžetu grada za 2012. godinu nisu predviđena sredstva za pokriće troškova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.