Zorana Mihajlović i albanski ambasador o regionalnom povezivanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović i albanski ambasador o regionalnom povezivanju

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Albanije u Srbiji Iljirom Boćkom o regionalnom povezivanju i realizaciji infrastrukturnih projekata.

Uoči posete premijera Albanije Edija Rame Srbiji u oktobru, Mihajlovićeva i Boćka su razgovarali o unapređenju bilateralne saradnje, gde je od velikog značaja projekat izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač, saopštilo je Mnistarstvo građevinarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Mihajlovićeva je rekla da bi iduće godine trebalo da bude završena izrada projektne dokumentacije za deonicu od Niša do Prištine, posle čega bi trebalo da počnu razgovori o modelu finansiranja gradnje.

Kako je navedeno u saopštenju, očekuje da uskoro bude usaglašen sporazum između Srbije i Albanije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i stvari, koji će doneti viši stepen liberalizacije u toj oblasti.

Dodaje se da je ambasador Boćka čestitao Mihajlovićevoj na reizboru za potpredsednicu Vlade i ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz očekivanje da će biti nastavljen trend unapređenja bilateralnih odnosa koji postoji već dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka Mihajlović s albanskim ambasadorom o autoputu Niš-Priština-Drač

Izvor: Blic, 26.Sep.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Albanije u Srbiji Iljirom Boćkom o regionalnom povezivanju i realizaciji infrastrukturnih projekata...Uoči posete premijera Albanije Edija Rame Srbiji u oktobru, Mihajlovićeva i Boćka su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.