Živković: S obzirom na laži, Vučićev nastup bio je izuzetno hrabar

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: S obzirom na laži, Vučićev nastup bio je izuzetno hrabar

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio u parlamentu da je premijerov nastup bio izuzetno hrabar imajući u vidu da je izneo brojne laži.

- Neverovatno je da neko hvali sebe do besvesti, a da istovremeno iznosi netačne podatke - rekao je Živković i pred novinarima izneo podatke za koje tvrdi da su tačni.

Živković kaže da su 2003. izdaci za plate iznosili 911 miliona evra godišnje, 2012. taj iznos je bio milijardu i 890 miliona evra.

- To je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio kad je bio “PPV”, a danas kad je “PV” izdaci za plate su dve milijarde i 240 miliona evra. To je dva puta više nego 2003. godine, odnosno 12 odsto više nego pre dve godine kada je preuzeo vlast - rekao je Živković.

On je zaključio da je ovo prvi rebalans ikadau kome se povećava umesto da se smanjuje deficit.

- Minus u državnoj kasi 2003. bio je 750 miliona evra, 2012. iznosio je milijardu i 50 miliona evra, a 2014 - milijardu 882 miliona evra. To znači da je povećan za 80 odsto u odnosu na 2003 , a 800 miliona u odnosu na pre dve godine - rekao je Živković.

On je naveo da poslanici Nove stranke neće podržati predloženi budžetski rebalansa uz napomenu da je smanjivanje penzija neustavno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.