Žene u crnom: Ciničan stav vlasti prema rezoluciji o Srebrenici

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene u crnom: Ciničan stav vlasti prema rezoluciji o Srebrenici

Predstavnica nevladine organizacije "Žene u crnom" Staša Zajović ocenila je danas da je za njihovu organizaciju neprihvatljiv, sraman i ciničan način na koji se sadašnja vlast u Srbiji odnosi prema predlogu rezolucije o Srebrenici.

- Srbija je trebalo prva da donese rezoluciju o genocidu u Srebrenici jer bi time skinula ljagu i teret zločina sa građana Srbije, ali i pokazala da se distancira od počinjenog genocida - kazala je Staša Zajović novinarima u centru Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde su "Žene u crnom" organizovale akciju povodom 20 godina od genocida u Srebrenici.

Ona je kazala da su "Žene u crnom" uputile otvoreno pismo predstavnicima vlasti u kome su pitale šta su uradili u julu 1995. godine kada je počinjen genocid, ali i zašto nastavljaju politiku poricanja zločina.

- Zašto skidate svoju odgovornost kada niste bili obični posmatrači nego akteri politike koja je u leto 1995. godine i dovela do genocida - navela je Staša Zajović.

Ona je naglasila da ne razume "bauk i paranoju" koja se širi zbog pomena reči genocid i dodala da je takva situacija dokaz odgovornosti sadašnje vlasti.

- Borba protiv poricanja genocida je posebna odgovornost za nas iz Srbije zato što ako se sećamo i pamtimo žrtve zločina u Srebrenici onda možemo i od drugih da tražimo da poštuju žrtve srpskog naroda - rekla je ona.

Skup je obezbeđivala policija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.