Žbogar i zvanično specijalni predstavnik EU na Kosovu

Izvor: Blic, 25.Jan.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žbogar i zvanično specijalni predstavnik EU na Kosovu

Evropski savet potvrdio je danas imenovanje bivšeg slovenačkog šefa diplomatije Samuela Žbogara na mesto specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu, saopšteno je iz sedišta EU.

Žbogar će ovu funkciju obavljati uporedo sa funkcijom šefa Kancelarije EU u Prištini, koja je pod nadleznošću Visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

"Radujem se bliskoj saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Samuelom Žbogarom, koji je odličan izbor zbog svog dubokog poznavanja regiona i obimnog diplomatskog iskustva", izjavila je tim povodom Ešton i dodala da je dvostruka funkcija "odraz značaja koji EU pridaje regionu".

Žbogar je prvi Slovenac imenovan na značajnu funkciju u spoljnopolitičkoj službi EU otkad je Slovenija 2004. godine postala članica, a na dužnost će stupiti 1. februara.

Povezane vesti: Žbogar imenovan za specijalnog predstavnika EU na Kosovu Žbogar određen za ambasadora EU na Kosovu Žbogar kandidat za predstavnika EU na Kosovu Bilt za dve vrste razgovora o Kosovu, Tači: Taj predlog je prevaziđen Žbogar sutra u poseti Srbiji
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žbogar predstavnik EU na Kosovu

Izvor: B92, 25.Jan.2012

Brisel -- Evropski savet potvrdio je danas imenovanje bivšeg slovenačkog šefa diplomatije Samuela Žbogara na mesto specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu...On će ovu funkciju obavljati uporedo sa funkcijom šefa Kancelarije EU u Prištini, koja je pod nadleznošću visoke predstavnice...

Nastavak na B92...

Žbogar novi specijalni predstavnik na Kosovu i Metohiji

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jan.2012

PRIŠTINA - Evropski savjet potvrdio je danas imenovanje bivšeg šefa slovenačke diplomatije Samuela Žbogara na mjesto specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu i Metohiji, javili su mediji u Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Žbogar predstavnik EU na Kosovu

Izvor: RTS, 25.Jan.2012

Bivši slovenački šef diplomatije Samuel Žbogar zvanično imenovan na mesto specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu. ..Evropski savet potvrdio je imenovanje bivšeg slovenačkog šefa diplomatije Samuela Žbogara na mesto specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu, saopšteno je iz...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.