Izvor: B92, 06.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalba na oslobađanje M. Miloševića

Požarevac -- Advokat oštećenih uložio je žalbu na oslobađajuću presudu Marku Miloševiću za napad na tri člana "Otpora" 2000. u Požarevcu.

Punomoćnik "otporaša" Momčila Veljkovića, Nebojše Sokolovića i nedavno preminulog Radojka Lukovića, advokat Dušan Cvejić, podneo je žalbu na prvostepenu presudu Opštinskog suda u Požarevcu kojom su Marko Milošević i petorica njegovih saradnika oslobođeni optužbi da su ispred kafea "Pasaž" pre osam godina naneli teške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telesne povrede članovima požarevačkog Otpora.

Kako je rekao aktivista Otpora u Požarevcu Momčilo Veljković, žalba je uložena 17. jula zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i povrede Krivičnog zakonika.

Sudija Opštinskog suda Gordana Vidojković 10. juna donela je oslobađajuću presudu za Marka Miloševića i sve ostale aktere tuče ispred kafea "Pasaž" 2. maja 2000. u Požarevcu, zbog nedostatka dokaza.

Optužbi za nanošenje teških i lakih telesnih povreda oslobođeni su Marko Milošević i petorica njegovih saradnika.

Vidojkovićeva je tada obrazložila je da je nesporno da se tuča dogodila, ali da nije dokazano da su okrivljeni Marko Milošević i ostali naneli teške telesne povrede na štetu Radojka Lukovića i Nebojše Sokolovića, tj. da nijednim izvedenim dokazom nije bilo utvrđeno ko je kome u tuči naneo koju telesnu povredu.

Optužbi za učešće u tuči tada su oslobođena i trojica "otporaša”, zbog apsolutne zastarelosti tog krivičnog dela.

Jedan od svedoka u tom postupku, Miroslav Milošević iz Požarevca, koji je pred sudom rekao da ga je tokom incidenta u centru grada jurio Marko Milošević, navodi da je u utorak bio prinuđen da se obrati policiji zbog anonimnih pretnji koje je tokom noći dobio mobilnim telefonom.

Milošević kaže da je dobio tri preteće poruke u kojima je pisalo "Mirno spavaj, kada svane novi dan - tebe neće"”, "Čekam te na Moravskom mostu – Marko” i "Imam te – kamiondžija iz Loznice”, koje asociraju na nedavnu saobraćajnu nesreću na mostu preko Velike Morave u kojoj su poginuli novinar Mile Veljković i jedan od "otporaša" Radojko Luković.

Milošević kaže i da je sa istog broja telefona dobio još poruka preteće sadržine, kao i da je o njima obavestio nadležne u Policijskoj upravi u Požarevcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.