Izvor: RTV 5, 29.Apr.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno učešće dvema listama na izborima u Leskovcu

Upravni sud je doneo rešenje o odbacivanju Draškovićeve liste uz obrazloženje da se na njoj nalaze dva imena i prezimena, a Veličkoviću, koji predvodi Socijaldemokratski savez, je zamereno što je prikupljao potpise pre nego što je sklopio koaliciju sa Ujedinjenom seljačkom strankom.
Drašković, koji je sve ranije izbore dobijao sa preko 50 odsto glasova u Medvedji, žalio se na rešenje suda.
Veličković je rekao agenciji Beta da će danas podneti žalbu.
"Ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << nismo pogrešili i očekujem da se uvaže žalbe. Liste sa po dva imena ima svuda po Srbiji, pa i u Beogradu i nijedan zakon ne zabranjuje liste sa po dva imena u nazivu", kazao je Drašković.
Gojko Veličković je rekao da je sud postupao po prijavi jedne Leskovčanke i da iza toga stoje politički motivi.
"Žalićemo se danas, a kampanju ćemo voditi kao da se ništa nije desilo", dodao je on.
U Leskovcu je sa listom Veličkovića proglašeno 12 izbornih lista partija, koalicija i udruženja gradjana. Za 75 odborničkih mesta se takmiči 770 kandidata, odnosno, više od 10 za jedno odborničko mesto.
Ukoliko se ne uvaži Veličkovićeva žalba, neće doći do velikog pomeranja jer je njegova koalicija bila 11. na izbornoj listi.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.