Izvor: Politika, 23.Jan.2012, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za predizbornu kampanju stranke dobijaju 1,5 miliona evra iz budžeta

Sve partije mogu da računaju na sredstva iz budžeta pod uslovom da polože jemstvo između 120.000 i 150.000 evra

Svaki posao košta, pa i politička stranka, a ko hoće na izbore neka prikupi pare–zakon mu to dozvoljava, kazao je Đorđe Vuković, iz Cesida. On je to rekao povodom učestalog „kukanja” stranačkih lidera kako su siromašni i kako nemaju novac za kampanju, a, istovremeno, sa svih strana, već sada, „posmatraju” nas sa plakata.

Državu će >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izborna kampanja stranaka koštati oko osam miliona evra, s tim što će oko 1,5 miliona evra biti „podeljeno” svim učesnicima u izbornoj trci pre glasanja, a ostatak će deliti oni koji uđu u parlament.

Osnivanje stranaka u predizborne svrhe bio je vrlo unosan posao, pošto je zakon bio takav da je svako ko se prijavi za učešće na izborima dobijao pare iz budžeta za kampanju. Tako se događalo, na svim dosadašnjim višestranačkim izborima, da partije ne osvoje ni polovinu glasova od broja potpisa potrebnih za „overu” lista, a dobijale su istu sumu novca kao i partija koja pobedi na izborima.

................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 24. januara. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

M. Čekerevac

objavljeno: 24.01.2012.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.