Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za i protiv NATO - ostaje otvoreno pitanje

NOVI SAD -

Nijedna politička tema ne izaziva toliko sporenja među političkim partijama i toliko jedinstva među građanima, kao što je odnos Srbije prema NATO. Sa jedne strane je naša vojna neutralnost, sa druge zahtevi za priključenje Alijansi, a sa treće gotovo 70 procenata građana protiv ulaska u NATO. Hoće li dobijanje statusa kandidata, ponovo aktuelizovati ovu temu?

Oni koji zagovaraju priključenje Alijansi mišljenja su da Srbija ne može da ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojno neutralna, s obzirom na okruženje i izmenjene političke okolnosti u kome se nalazi.

Sa druge strane preovladava mišljenje da odluku o tome ipak treba da donesu građani i državni vrh Srbije.

Neutralnost ili ulazak u NATO jesu politička pitanja, ali su najuže povezana i sa reformama i modernizacijom Vojske Srbije, koja je usvajanjem najvažnijih strategijskih dokumenata i profesionalizacijom, korak bliže evroatlanskim standardima.

I dok se čini da Srbija ne može dugo opstati izvan evroatlanskih integracija, s obzirom na okolnosti i specifičan odnos prema Alijansi - "Za i protiv NATO" , bez obzira na argumente koji se iznose, ostaje i dalje otvoreno pitanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.