ZAHTEVAJU SMENU Kori ostala na vetrometini

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHTEVAJU SMENU Kori ostala na vetrometini

Aleksandar Vulin i Zlatibor Lončar insistirali su na sednici Vlade da se Kori Udovički izjasni o navodnoj korupciji u aferi „vetropark”.

Sukobi iz vlade izašli u javnost: Kori Udovički, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin

Kako saznaje „Blic”, atmosfera na poslednjem zasedanju Vlade Srbije održanom u petak bila je veoma napeta.

- Većina ministara je ogorčena. Smatraju da nije fer da se ministarka Kori Udovički i njena sestra Lidija ne oglašavaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iako afera preti da ozbiljno ugrozi imidž Vlade. Vulin i Lončar su na sednici bili najuporniji. Udovički, međutim, nije reagovala na ove prozivke - kaže izvor „Blica” iz Nemanjine 11.

Premijer Aleksandar Vučić nije dozvolio da se rasprava proširi. Kratko je rekao da sednica Vlade nije mesto na kojem se raspravlja o aferama i da o svemu treba da se izjasne nadležni organi.

Izvor „Blica” iz kabineta premijera kaže da bi afera sa optužbama za prisluškivanje Bojana Pajtića i korupciju u „Elektromrežama Srbije“ mogla da bude samo jedan od razloga zbog kojih bi se Vučić odlučio na vanredne parlamentarne izbore.

- Premijer je ovih dana sazvao sve svoje domaće i strane savetnike, lomi se šta da uradi i, kako stvari sada stoje, veće su šanse da će biti izbora na svim nivoima - kaže naš izvor.

Aleksandar Vulin je juče javno izjavio da ne shvata zašto Vučić ne izbacuje Kori Udovički iz Vlade.

- Ja ne razumem svog prijatelja Vučića kako može da trpi Kori Udovički kad iz njene porodice dolaze najgori napadi na Vladu - poručio je Vulin.

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić takođe je ocenio da ministarka mora da se izjasni o navodnoj korupciji u slučaju „vetroparkovi” i ulozi svoje sestre Lidije.

U kabinetu Kori Udovički juče nisu želeli da daju izjave.

- Ministarka je sve što je imala rekla u petak - rečeno je „Blicu”.

Vučić: Ne bavim se intrigama

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je da će sredinom ovog meseca saopštiti „sudbinu Vlade”, odnosno odluku o izborima, te da će se tada osvrnuti i na „sve intrige i trikove” koje su pratile njen rad.

- Mislim da je svima jasno da državni organi rade svoj posao, ali i da je svima jasno o čemu se tu radi. Ja se ne bavim intrigama - poručio je Vučić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Udovički da se izjasni ili da dâ ostavku

Izvor: OkRadio.rs, 06.Okt.2015

Aleksandar Vulin i Zlatibor Lončar insistirali su na sednici Vlade da se Kori Udovički izjasni o navodnoj korupciji u aferi „vetropark”. Kako saznaje „Blic”, atmosfera na poslednjem zasedanju Vlade Srbije održanom u petak bila je veoma napeta. - Većina ministara je ogorčena. Smatraju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.