Vulin prokomentarisao predsednikove fotografije: Vučić je vrhovni komandant Vojske Srbije!

Izvor: BKTV News, 22.Avg.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin prokomentarisao predsednikove fotografije: Vučić je vrhovni komandant Vojske Srbije!

Predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije, a u Ustavu naše zemlje jasno piše da predsednik komanduje Vojskom kao vrhovni komandant, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Predsednik Republike Srbije komanduje Vojskom. Komanduje vrhovni komandant. U Vojsci imate više komandanata, samo je jedan koji komanduje Vojskom. Onaj koji komanduje Vojskom označava se i naziva - vrhovnim komandantom", rekao je ministar na pitanje novinara da li je naredio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << postavljanje fotografija predsednika Republike u prostorijama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

FOTO: Tanjug/Ilustracija

Ističući da će, kada se interne inicijative završe, moći da se izjasni o tome, Vulin je naveo da član 111 Ustava Srbije kaže da predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije, ne njegovo ime i prezime, niti njegova politička pripadnost, već funkcija predsednik Republike, te da, ako postoji čuvar kulta države, onda je to Vojska i ona će, podvlači, čuvati svoju državu.

"Vojska mora da bude spremna za rat, stižu nam migovi iz Rusije!"

"Član 111 kaže da predsednik Republike Srbije izražava državno jedinstvo Republike Srbije. Nemojte gledati kroz predsednika koji vam se ne dopada, nemojte posmatrati kroz predsednika koji vam se dopada. Posmatrajte isključivo kroz Ustav i kroz potrebu da uspostavimo kult države Srbije, kao i svaka civilizovana i organizovana zemlja", rekao je Vulin.

FOTO: Tanjug

Kako kaže, Aleksandar Vučić je predsednik Republike, a sutra će to biti neko drugi, pre njega je bio neko treći, te da je citirao član Ustava koji govori o predsedniku Republike Srbije, "ne Aleksandru Vučiću, ne Borisu Tadiću, ne Tomislavu Nikoliću, već predsedniku Republike".

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.