Vulin: Ja Hrvatskoj poželim uspeh, Matić meni lečenje

Izvor: Studio B, 01.Apr.2015, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ja Hrvatskoj poželim uspeh, Matić meni lečenje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je on Hrvatskoj poželeo napredak dok njemu odande stižu poruke da se leči.

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navodi se da je ministar branitelja Hrvatske Predrag Matić Vulinu poručio "idi, bre, pa se leči!" našta je Vulin odgovorio: "Ja sam poželeo napredak i uspeh Hrvatskoj, a meni ministar branitelja, Predrag Matić, lečenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Možda za mene ima leka, ali se ministar branitelja Matić od ustaštva neće izlečiti nikada".

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) uputilo je danas oštar protest otpravnici poslova ambasade Srbije u Hrvatskoj Bosi Prodanović, a hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić biće pozvan na konsultacije u Zagreb, saopšteno je danas iz MVEP-a povodom izjava Vojislava Šešelja i njegovog paljenja hrvatske zastave u Beogradu. "Optuženi ratni zločinac Šešelj govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava da utiče na region, a posebno na odnose između Srbije i Hrvatske, paleći hrvatsku zastavu pred državnom institucijom Republike Srbije. Više javno tužilaštvo, prema navodima srpskih medija, reagovalo je pokretanjem kaznenog postupka, što smatramo korakom u pravcu smirivanja nastale situacije", navodi se u saopštenju koje je prenela Hina.

"U takvim okolnostima svi političari imaju zadatak da smiruju situaciju i deluju racionalno i odgovorno. Evropske vrednosti podrazumjevaju dobrosusedske odnose i korektno ponašanje u regionu, što je i jedan od preduslova za uspeh Srbije u pregovorima za članstvo u EU", ističe se u saopštenju.

MVEP je saopštio da, u tom kontekstu, današnje izjave Vulina "smatra uvredljivim, nedopustivim i krajnje neodgovornim".

Vulin je ranije danas pozvao hrvatskog premijera Zorana Milanovića da "ne govori protiv Srbije" nego da "prevlada svoju taštinu" i dođe u Beograd da kaže sve što misli o Srbima i Srbiji. 

Reagujući na Milanovićevu izjavu o zahtevu Žalbenog veća Haškog tribunala da se Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu tog suda, on je poručio Milanoviću da rešenje svih problema Hrvatske nije u tome da govori protiv Srbije, već u reformama i održavanju dobrosusedskih odnosa za ostalim zemljama u regionu. "Mi mu (Milanoviću) želimo svako dobro, da Hrvatska napreduje, ona je naš sused i želimo najbolje moguće odnose", rekao je i dodao da bi Milanović, da bi pobedio na nekim budućim izborima morao da radi ono što se u Srbiji radi.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas krivični postupak protiv lidera SRS Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave države Hrvatske, navedeno je u pisanoj izjavi.

 

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vulin: Za mene leka možda ima, ali Matića niko ne izleči od ustaštva!

Izvor: Kurir, 01.Apr.2015

Vulin je ranije danas pozvao hrvatskog premijera Zorana Milanovića da "ne govori protiv Srbije" nego da "prevlada svoju taštinu" i dođe u Beograd da kaže sve što misli o Srbima i Srbiji..BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.