Vulin: Budžet usmeren na povećanje zaposlenosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Budžet usmeren na povećanje zaposlenosti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalan pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da je predlog budžeta za 2015. godinu usmeren na povećanje zaposlenosti. 

On je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je trenutna stopa nezaposlenost u Srbiji 17,6 odsto, odnosno da ne radi 739.044 ljudi, a da je pre dve godine, za vreme vlasti Demokratske stranke, nezaposlenost bila 25,6 odsto.

"Tome služi ova politika i ovaj budžet koji je usmeren na novo zapošljavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultati našeg rada su matematički merljivi i jasni, smanjenje nezaposlenosti postoji, a da li je ono dovoljno o tome možemo da raspravljamo", rekao je Vulin.

Upitan kako je to budžet usmeren na nova zapošljavanja, ako se predviđa otpuštanje 27.000 ljudi, Vulin je odgovorio da "postoji nešto što se zove prirodni odliv".

Kako je objasnio, pod prirodnim odlivom podrazumeva odlazak većeg broja ljudi u penziju i u privatni sektor.

"Vlada je ove godine zbrinula oko 4.000 nezaposlenih i sada rebalansom imamo još 500 miliona za te ljude", dodao je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.