Vuković: Ostavka Tadića iznuđena politička odluka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković: Ostavka Tadića iznuđena politička odluka

SUBOTICA -

Odluka Borisa Tadića da podnese ostavku na funkciju predsednika Srbije nije hrabrost, već se radi o iznuđenoj političkoj odluci, izjavio je programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Đorđe Vuković za "Mađar so" (Magyar szo).

Vuković napominje da treba imati u vidu i to da u interesu spasavanja budžetskog sistema najkasnije od polovine ove godine treba da se sprovedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značajne restrikcije.

On smatra da nikom ne bi bilo dobro da kampanju vodi onda kada se ove restrikcije uveliko sprovode.

"A restrikcije su nezaobilazne, ukoliko ne želimo da idemo u stečaj. Mislim da je prilikom vaganja i to stanovište bilo važno za odluku Borisa Tadića", rekao je Vuković u intervjuu za "Mađar so".

Upitan u kojoj meri opozicija svoju kampanju zasniva na neuspehu sadašnjih vladajućih stranaka, Vuković je ukazao da treba imati u vidu da stranke naglašavaju ono što građani žele da čuju.

On je rekao da u kampanji stranke nikom ne mogu da kažu da će, ukoliko glasaju za njih, onda biti još gore, već u ljudima bude lepa osećanja i nade.

"Ni sadašnje vladajuće stranke, ni opozicija nemaju hrabrosti da priznaju realnost: da ako želimo da bude bolje, onda što pre treba da se sprovedu restrikcije. Ako bi sada priznali da zemlja ima ozbiljne probleme, da treba smanjiti socijalna davanja, onda niko na izborima ne bi glasao za njih", kazao je Vuković.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.