Vukomanović: I SPS preuzima odgovornost za mere štednje

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukomanović: I SPS preuzima odgovornost za mere štednje

Poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Dijana Vukomanović izjavila je danas da SPS, iako je manjinski partner u vladajućoj koaliciji, preuzima punu odgovornost za mere štednje koje se donose.

Ona je ocenila da je današnja rasprava u parlamentu bez presedana u novijoj političkoj i ekonomskoj istoriji, jer se donose vrlo hrabre i odlučne mere fiskalne kontrole i kontrole deficita.

„505

- Socijalisti će podržati ovu meru, mada smo svesni odgovornosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i svesni smo da najveći broj građana koji tradicionalno glasaju, ne samo za SPS, nego i za ostale članice vladajuće koalicije će biti pogođeno ovim merama štednje“ - rekla je Vukomanović.

Ona je novinarima objasnila da je mera štednje dobra zato što ne ugrožava privredu i realni sektor, odnosno kako je rekla, omogućava privredi da prihoduje i da se razvija.

- „U nedavnom izveštaju Svetske banke je uočeno da je učinak srpske privrede ispod njenih potencijala. Potrebno je osloboditi srpsku privredu tih stega, pojačati solidarnost među najširim slojevima građana i zato da bi se konačno uvela kontrola i mera štednje i na rashodnoj i prihodovnoj strani budžeta“ - rekla je Vukomanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.