Izvor: Blic, 10.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Ima mnogo novosti u vezi sa Mladićem

Republički tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da u vezi sa potragom za haškim optuženikom Ratkom Mladićem "ima mnogo novosti", od kojih su neke doprle do javnosti, dok druge još nisu poznate.



"Ima mnogo novosti, neke su doprle do javnosti, a neke ne. Nismo ni za trenutak stali u poslu", rekao je Vukčević za današnje "Večernje novosti".

Upitan da li je pored Ratka Mladića i hapšenje Radovana Karadžića obaveza Srbije, on je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovorio da bi to bio slučaj ukoliko bi se Karadžić krio u Srbiji, ali da za sada ne postoje ni jedan dokaz za to.

Vukčević je rekao i da je na osnovu navoda objavljenih u knjizi bivše tužiteljke Haškog Tribunala Karle del Ponte o trgovini ljudskim organima istražni sudija do sada saslušao više od 10 svedoka.

"Uputili smo dopise tužilaštvu Albanije, i zatražili informacije od međunarodnog komiteta Crvenog krsta i UNMIK-a. Vučemo organizovane i promišljene poteze i na tome rade svi nadležni organi", kazao je Vukčević.

Govoreći o novom glavnom tužitelju Haškog tribunala, Vukčević je rekao da su njegovi utisci o Seržu Bramercu veoma pozitivni i da su se prilikom prvog susreta njih dvojica veoma dobro razumeli.

"Njega ne zanima politika. On hoće rezultat i ima razumevanja za sve ono što se dešava na našim prostorima. Interesovao se za sve što smo do sada uradili i bio je zadovoljan svime što je čuo i video", naveo je Vukčević.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukčević najavio novosti u potrazi za Mladićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2008

BEOGRAD - Republički tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da u vezi sa potragom za haškim optuženikom Ratkom Mladićem "ima mnogo novosti", od kojih su neke doprle do javnosti, a neke nisu..."Ima mnogo novosti, neke su doprle do javnosti, a neke ne. Nismo ni za trenutak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.