Izvor: Blic, 10.Dec.2016, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Jeremić odazvao se pozivu na saslušanje

Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić stigao je danas u sedište SBPOK-a na poziv da u svojstvu građanina da iskaz u vezi predmeta ubistvo gardista na Topčideru 2004.

Na zahtev porodica, odnosno advokata ubijenih gardista tužilaštvo je uputilo zahtev da Jeremić da iskaz o saznanjim u vezi sa tim tragičnim dogadjajem.

Prilikom dolaska, Jeremić nije dao izjavu novinarima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da nema pritiska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Vuka Jeremića i da mu je žao što ranije nije dao izjavu u vezi sa smrću dvojice gardista na Topčideru u oktobru 2014.

- Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljava tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića (bivšeg šefa kabineta tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića - rekao je Stefanović.

Stefanović je ponovio da Jeremića nije privela policija, već da je poziv uručen njegovom advokatu.

Jeremić je ranije rekao da poziv policije vidi kao pokušaj zastrašivanja nakon dolaska u Srbiju. Dodaje da je za žaljenje što se tragedija poput smrti gradista zloupotrebljava u političke svrhe.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nadjeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić skoro dva i po sata na saslušanju FOTO

Izvor: B92, 10.Dec.2016

Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić posle nešto manje od dva i po sata završio je davanje iskaza u svojstvu građana u SBPOK-u...On je davao iskaz u vezi predmeta - ubistvo gardista na Topčideru 2004...Na zahtev porodica, odnosno advokata ubijenih gardista tužilaštvo je uputilo zahtev da...

Nastavak na B92...

SLUČAJ TOPČIDER: Jeremić stigao u SBPOK da da izjavu o ubistvu gardista

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2016

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić stigao je u sedište SBPOK-a, da da izjavu u svojstvu građanina o slučaju Topčider Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić stigao je u sedište SBPOK-a, da da izjavu u...

Nastavak na Večernje novosti...

Jeremić posle saslušanja: Nemam čega da se plašim, ali nisam siguran za druge

Izvor: Blic, 10.Dec.2016

Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da je u SBPOK-u dao izjavu u vezi istrage o ubistvu gardista na Topčideru i da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici..."Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.