Vujović: Budžet u Skupštini u ponedeljak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Budžet u Skupštini u ponedeljak

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da bi u ponedeljak budžet za 2017. trebalo da se nađe pred narodnim poslanicima.

Vujović je, na konferenciji za medije u Vladi Srbije, rekao da zatim sledi rasprava o amandmanima i pratećim zakonima i da bi čitav proces mogao da se "prelije" i na vikend.

Ministar je rekao, kada je reč o kretanju dugova, da se očekuje da se zaustave na nivou od 73.5 odsto BDP-a

"To je naše očekivano stanje 31. decembra", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Vujović.

Na kraju sledeće godine, dodao je, dug bi mogao da bude smanjen na 72,8 odsto.

"Razlika je 0,7 odsto, što nije mnogo, ali je značajno, jer će rast BDP-a i cena duga omogućiti veće efekte pozajmljivanja", rekao je Vujović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vujović: Rasprava o budžetu u ponedeljak, smanjuje se javni dug

Izvor: RTS, 02.Dec.2016

Na sednici Vlade je usvojen memorandum ekonomske i finasijske politike. Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da bi u ponedeljak Predlog budžeta za 2017. trebalo da se nađe pred narodnim poslanicima. Ističe da je deficit sa kojim Vlada ide pred skupštinu rekordno nizak. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.